Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 25 de març del 2013

Far de la Punta del Fangar.


Ubicat en un dels extrems del delta de l’Ebre, en el braç situat al nord, es tracta d’un dels pocs llocs on el nostre país creix de forma natural per l’aportació dels sediments que l'hi arriben del riu.
Darrerament i gràcies al fet de navegar amb caiac l’he visitat repetidament i, he de confessar que estic corprès pel conjunt del que representa la badia del Fangar i la seva punta. Crec que és el darrer lloc on es concentra l’essència del delta de l’Ebre i on existeix un equilibri real entre l’activitat humana i l’entorn natural, lluny dels impactes negatius i les reglamentacions mal redactades. Bé, hauria d’aclarir que aquesta sensació la tens a l’hivern, quan no hi ha visitants i ara que el pas dels vehicles motoritzats està impossibilitat.
En aquest petit paradís hi tenim ubicat un dels fars més alts de Catalunya i el fet d’anar a fotografiar-lo ha estat una motivació important d’aquest viatge. Per sort, i dic per sort molt conscientment, la nit que volia fotografiar-lo va estar ennuvolat i això, no és bo per la fotografia nocturna, queda un cel molt uniforme, sense textures, alguns els anomenen cels empastats. Anys enrere aquesta contrarietat m’hagués malhumorat  i ara, m’agrada no haver trobat les condicions òptimes, perquè hi hauré de tornar en aquest lloc que m'aporta moltes i bones sensacions.
Quina us agrada més?

5 comentaris:

  1. M´agrada molt aquest lloc, l´apuntarè a la meva llista.....una salutació!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per sort o per desgràcia és un lloc que queda una mica allunyat per anar-hi de nit.

      Elimina
  2. Espectaculars,com sempre.Hi he navegat a vela ben aprop,mirant sempre la sonda per no encallar.
    Ramon F.

    ResponElimina
  3. Ostres Ramon! anar per aquestes aigües és molt delicat, fins i tot amb el caiac no pots badar, a la mínima et quedes clavat. Gràcies per comentar

    ResponElimina
  4. He vist moltes fotos del far del Fangar, però he de dir que com la primera cap.

    ResponElimina